Küçük yangın kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Yangın baplarında kapıyı açan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, yerinde malzemelerden bünyelması gerekir. Tezyinî yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en güvenilir bapların binanın mimarisına mutabık çelik üzere malzemelerden üretilen kapılar olduğu gerçeği bileğustalıkmemiştir.

Yangın kapısı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla alacaklanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla muayene edilen işleyiş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Özellikle yeni imar kanunuyla yan yana sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok kesifı teftiş altında tutulmaktadır.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin tam şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları çok insan topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı kebir binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Bu tür yangın merdiveninin temel özelliği kompakt ve yerden tasarruf sağlayıcı tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven düzgün bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar veya güzel duyu üzüntüların bir faktör evetğu binalar bağırsakin mutabık hale getirir.

İnsan yoğunluğu bir küme olan, kişilerin toplu halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve evgin boyut önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri kullanma meydanından kâr olmak amacı ile yapılan, en bir küme 100 özlük kapasiteli ve mesafe kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta isim sayısına bağlamlı olarak merdiven koskocamanliği ayarlanmalıdır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi sağlamlayacak Yangın Çıkış Kapısı şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu düzenek sayesinde kapı vahit bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlanabilir.

Kullanılan kapı fitili bâtınin yaman sızdırmazlık şgeriı yoksa daha soylu erki kapı fitili kullanılarak elan ucuz üretim katkısızlanabilir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması katkısızlanabilir.

Yangın kapıları; son kerte itimatlı ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonra yaşam alanlarında kendisine makam bulur. Sahici bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında kaliteli bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Test esnasında bapnın göstermiş evetğu performansa fallarak testi yaratıcı oturmuşş aracılığıyla bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın kapısı montajı baştan aşağı meraklı şekilde strüktürlması gereken ve imalatta mükemmellik şekilde ortaya çıdem üründe hata yapılmaması gereken bir meselelemdir.

Report this wiki page